Post house
Historie og baggrund:
Hermann Gebers købte gården i det maleriske område mellem byerne Somerset West og Stellenbosch i 1981. Beliggende på en højderyg, har vingården panoramaudsigt over Cape Point, False Bay og de omkringliggende Helderberg-bjerge. Dette område er en af de fremtrædende vin- regioner i Sydafrika og falder ind under distriktet Stellenbosch.
Gården blev systematisk tilplantet med vinranker. I 1996 lavede sønnen Nick Gebers et par eksperimentelle tønder. To årgange senere, og efter en tørn i Bourgogne, blev den første årgang frigivet. Da gården oprindeligt blev drevet som et posthus, der betjente de lokale missionærer i samfundet Raithby, var det et logisk skridt at tilknytte vin med den postale oprindelse.
Nick Gebers er i dag kendt som vinmageren, der laver de kraftigste og mørkeste vine i Sydafrika –
Samt de reneste vine – med færrest tilsætningsstoffer – dermed minimalt svovl.
Derudover filtrerer han ikke sine vine, hvilket fastholder den optimale smag.
REGION
Post House ligger 7 km fra False Bay - kysten mellem Somerset West og Stellenbosch. Et område ved de kystnære ophøjede kanaler i det kølige syd sammen med de sydvestlige vinde over vinmarkerne, som bidrager til at moderere sommertemperaturerne.
Dette område er en af de mest fremtrædende vinregioner i Sydafrika og falder ind under Helderberg sub-ward, som er en del af Stellenbosch regionen.
VINAVL og TERROIR
Indtil begyndelsen af 1980'erne, havde stedet Post House en blanding af tobak og bush vinstokke, hvorefter det systematisk blev plantet til vinstokke. Ejendommen omfatter i alt 71 hektar, hvoraf 45 hektar anvendes til vinmarker. Sorter blev udvalgt til at passe til terroir, og siden 2007, har vinavlen bestået af druerne Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Petite Verdot, Pinotage, Chenin Blanc og Viognier.
Begrebet terroir er grundlæggende for at højne kvaliteten. Brugen af slankere jord, snarere end mere frugtbar jord, resulterer i en mere afbalanceret vin. Den mere frugtbare jord, gi’r kraftigere vækst, hvilket fører til de tilknyttede ulemper ved højt udbytte og skraverende frugt. På Post House har vi den fordel at ha’ slankere jord, hvilket resulterer i vine med en god balance mellem niveauer af alkohol og syre.
Vingården er plantet på foden af Helderberg bjergene. De røde sorter er plantet på en blid vestlig skråning, mens Chenin Blanc har en kølere sydlig skråning. Jorden primært er et konglomerat grus af 70 cm til 1 m på en ler-base. Denne grus jord er kendt som ”cool jord”. Dette skyldes, at gruset fungerer som naturligt barkflis, skygger for vin rødder fra solen. Den grus / ler kombination fungerer som en svamp, oplagring af vand i regntiden og omfordeler den tilbage til rødderne i den tørre sæson. Dette sikrer konstant fodring af de vinstokke, hvilket giver dem en mere afbalanceret vandkilde end simpel kunstvanding ville levere.
Holy Grail, Malbec Reserve - læs mere
Mailing May -
læs mere
Stormy Hope Petit Verdot -
læs mere
Admirals Pinotage 2021 -
læs mere